Her kan du læse vores brugs- og

monteringsvejledning til stenovnene

(tryk på nedenstående billede)

Brugs og montering


 

 
          Brugs og monteringsvejledning

ibrugtagning

 
Optænding
 
En god og let måde at antænde sit brænde på, er at opbygge et pagodebål. Man skal bruge 8-10 stk  små pinde i størrelsen ca 2x2x25cm. De 2 første placeres parallelt med en afstand på 10-15cm afstand. Herefter placeres de næste 2 pinde med samme afstand på tværs, og således fortsættes der. I midten af pagoden, ligges der nogle sammenkrøllede aviser til antænding. Således har man et bål der er meget let at antænde.
 
optændingsbål
 
 
Bålet vosker langsomt. Når der er kommet godt gang i bålet kan der efterfyres med flere stykker brænde.
 
Husk kun at anvende ubehandlet, tørt løvtræ. Anvend ikke træ fra nåletræer eller affaldstræ.
 
VIGTIGT: Hvis man vil undgå revner i kuplen, bør man fyre meget forsigt første gang man fyrer op i sin stenovn. Den kan være fugtig ved leveringen. (minimum 120 min.)
 
Læs iøvrigt vores brugs- og monteringsvejledning for mere information. Du kan finde den her

 
Hvordan fyrer jeg?
 
Der findes grundlæggende 2 måder at fyre på. Den første og mest traditionelle kalder jeg "bage-dag" og den anden "fest-fyring". 
 
Bage-dag
Her udnyttes ovnens masse-varme fuldt ud. Ovnen fyres op til den er gennemvarm (tager ca 75-90 min afhængig af ovnstørrelse). Ideen er herefter at udnytte al den varme man har skabt ved at tilberede forskelligartede retter i ovnen, som passer til hver fase af ovnens temperaturskift i takt med ovnens nedkøling. 
 
Et eksempel herpå, kunne være at man fik Pizza og ristede grøntsager til frokost, efterfulgt af en ovnfuld brød, langtidsbagt steg eller måske en lækker kage/tærte? Når ovnen så begynder at køle ned, kan man riste nogle lækre nødder eller tørre nogle krydderier?
 
Fest-Fyring
Når man festfyrer, tilbereder man nødvendigvis ikke noget mad, men holder bare gang i ilden for at skabe hygge, lys og varme på terrassen. Stenovnen egner sig nemlig perfekt til at skabe en super hyggelig "lejrbålsatmosfære". 
 
Men når ovnen "kører" kan du jo lige så godt lave nogle super lækre italiensk-inspirerede pizzaer, bagt fisk eller lækre naan brød?
 
En typisk "fest-fyrings" dag kunne være en lørdag på terrassen, hvor der bliver tændt op i ovnen om formiddagen, mens man tilbereder ingredienserne til pizzaen, laver dejen og stiller et bord op hvor gæsterne kan tilberede deres egne pizzaer. Herefter kan de selv komponere deres yndlingspizza, og bage den i stenovnen. Det kan man få rigtig mange timer til at gå med.
ZABAI | CVR: DK 33 65 57 89 | Vængetvej 22, 3630 Jægerspris - Danmark | Tlf.: +45 6131 5588 | info@zabai.dk