Optænding
En god og let måde at antænde sit brænde på, er at opbygge et pagodebål. Man skal bruge 8-10 stk små pinde i størrelsen ca 2x2x25cm. De 2 første placeres parallelt med en afstand på 10-15cm afstand. Herefter placeres de næste 2 pinde med samme afstand på tværs, og således fortsættes der. I midten af pagoden, ligges der nogle sammenkrøllede aviser til antænding. Således har man et bål der er meget let at antænde.
Bålet vosker langsomt. Når der er kommet godt gang i bålet skal der efterfyres med flere almindelige stykker brænde.
Husk kun at anvende ubehandlet, tørt løvtræ. Anvend ikke træ fra nåletræer eller affaldstræ.
VIGTIGT: Hvis man vil undgå revner i kuplen, bør man fyre meget forsigt første gang man fyrer op i sin stenovn. Den kan være fugtig ved leveringen. (minimum 120 min.)
Læs iøvrigt vores brugs- og monteringsvejledning for mere information. Du kan finde den her
Hvordan fyrer jeg, når jeg laver pizza?
Når ovnen har nået den ønskede temperatur, skubbes bålet ud i den ene side af ovnen. Det er vigtigt at der fortsat er fin gang i ilden, med 2-3 større stykke brænde. (ca 10x10x30cm) Dette for at opretholde den ønskede bage temperatur. Jeg bager typisk vores pizzaer ved 300-350 grader, men det er selvfølgleig meget individuelt og afhænger af hvilken type pizza der skal tilberedes. Jo mere fyld og tykkere bund, desto mere tid skal pizzaen have i ovnen. Hvis temperaturen så er for høj, vil den brænde på. Ved 300-350 grader, skal en pizza typisk have 2-3 minutter i ovnen. Vigtigt at spinne pizzaen et par gange i løbet af bagningen, for at den bliver jævnt bagt.