Her kan du læse vores brugs- og

monteringsvejledning til stenovnene

(tryk på nedenstående billede)

Brugs og montering


 

 
          Brugs og monteringsvejledning

ibrugtagning

 
Optænding
 
En god og let måde at antænde sit brænde på, er at opbygge et pagodebål. Man skal bruge 8-10 stk  små pinde i størrelsen ca 2x2x25cm. De 2 første placeres parallelt med en afstand på 10-15cm afstand. Herefter placeres de næste 2 pinde med samme afstand på tværs, og således fortsættes der. I midten af pagoden, ligges der nogle sammenkrøllede aviser til antænding. Således har man et bål der er meget let at antænde.
 
optændingsbål
 
 
Bålet vosker langsomt. Når der er kommet godt gang i bålet skal der efterfyres med flere almindelige stykker brænde.
 
Husk kun at anvende ubehandlet, tørt løvtræ. Anvend ikke træ fra nåletræer eller affaldstræ.
 
VIGTIGT: Hvis man vil undgå revner i kuplen, bør man fyre meget forsigt første gang man fyrer op i sin stenovn. Den kan være fugtig ved leveringen. (minimum 120 min.)
 
Læs iøvrigt vores brugs- og monteringsvejledning for mere information. Du kan finde den her
 
 
Hvordan fyrer jeg, når jeg laver pizza?
 
Når ovnen har nået den ønskede temperatur, skubbes bålet ud i den ene side af ovnen. Det er vigtigt at der fortsat er fin gang i ilden, med 2-3 større stykke brænde. (ca 10x10x30cm) Dette for at opretholde den ønskede bage temperatur. Jeg bager typisk vores pizzaer ved 300-350 grader, men det er selvfølgleig meget individuelt og afhænger af hvilken type pizza der skal tilberedes. Jo mere fyld og tykkere bund, desto mere tid skal pizzaen have i ovnen. Hvis temperaturen så er for høj, vil den brænde på. Ved 300-350 grader, skal en pizza typisk have 2-3 minutter i ovnen. Vigtigt at spinne pizzaen et par gange i løbet af bagningen, for at den bliver jævnt bagt. 
 
ZABAI | CVR: DK 33 65 57 89 | Vængetvej 22, 3630 Jægerspris - Danmark | Tlf.: +45 6131 5588 | info@zabai.dk